Archive for oktober, 2007

Tip

maandag, oktober 22nd, 2007

Deze zet ik niet weer neer. Maar volgens mij is dit u nooit opgevallen. Da’s zonde en ik wilde het gewoon even kwijt…

Wolkers

maandag, oktober 22nd, 2007

Wat ik van hem heb gelezen
ik vond er nooit wat aan
Nu wordt hij de hemel in geprezen
Wolkers die is heengegaan

Midden in de nacht
na wat hapjes van een boterham
“zo is het genoeg”
en dan voor altijd slapen gaan

“zo is het genoeg”
zijn dat geen mooie laatste woorden?

Woops

vrijdag, oktober 19th, 2007

Hier kwam een gedicht…. tot ik besefte dat het bij elkaar geraapte bluf was.

Voetbal.. en ik ben geeneens een fan

donderdag, oktober 18th, 2007

“(…) maar goed, we moesten ons bij het werk houden (…)”

Dhr. Van Basten tijdens het NOS-ochtendjournaal 18-10-2007.

Geachte heer Van Basten,

Ik heb gisteren niet gekeken. Na de wedstrijd daarvoor durfde ik het niet meer aan en je wilt natuurlijk ook wel eens een leuke avond hebben. Met het kleine beetje nieuwsgierigheid dat mij nog restte keek ik dus naar het ochtendjournaal “the day after”. Gewonnen!! Met twee doelpunten nog wel!
Natuurlijk werd u daarna onderworpen aan de vragen van “je-kan-het-toch-nooit-goed-doen” Bert (S)maalderink en daar zei u dus dat u zich “bij het werk” moest houden en zich dus niet te veel kon concentreren op de spreekkoren.

Ineens was het mij duidelijk: Voor u is voetbal werk!
Werk dat moet.

“Werk dat moet” is ’s ochtends om 8.30 bij je bureau staan. “Goeiesmorgens!” roepen en je fruit in de prullenbak gooien. Daarna start je de boel op en wacht je op de eerste collega die zo gek is om koffie te halen. Daarna doormodderen tot einde werktijd en blij zijn dat je naar huis gaat met de gedachte dat het weer bijna einde van de maand is. En eigenlijk gewoon heel ongelukkig zijn met wat je doet. Dat is “werk dat moet”

Voetbal is geen werk dat moet! Niet voor spelers, niet voor trainers. Voetbal is niet alleen een systeem dat slaafs en doodgetraind uitgevoerd moet worden door de beste spelers. Dat kan gewoon niet met een spelletje.

Beste meneer Van Basten: Voetbal is sport, is passie, is het snot voor je ogen spelen, is doodgaan op het veld, is willen winnen en daar je best voor doen, is zweten, is je hele hart er aan geven. Voetbal is vuur in je ogen. Voetbal is het grijpen van kansen, improviseren. Voetbal is kapot gaan voor jezelf, je team, je land.
Voetbal voor Oranje is daarbij de top, is een eer, is spelen voor je vaderland en er nog trots op zijn ook! En dat laat je zien!!!

Meneer van Basten, als ik u zo zie dan zie ik geen vuur, geen passie, geen trots, geen zekerheid. Ik zie slechts uw dode ogen. Als ik naar uw spelers kijk dan zie ik (op een enkeling na) dode vogeltjes. Geen trotse vechtlustige gladiatoren op een mooi groen veld. Neergeslagen ogen en ontwijkende antwoorden, dat zie ik.

Zolang voetbal voor u en uw team een “moetje” is, zolang het voor u en uw team “werk” is hoef ik niet meer te kijken, ik gooi er wel een dvd-tje tegenaan.

Voorlopig is de eerste sportwedstrijd die ik ga kijken de finale rugby aanstaand weekend. Bloed, zweet, tranen en passie, meneer Van Basten. Zoekt u dat laatste woord maar eens op in de Van Dale: PASSIE.

Met hoogste respect,
MG

p.s. Ik garandeer u dat verliezen in een zwaar bevochten wedstrijd vol passie minder pijn doet en met meer respect wordt bekeken dan enig andere van uw speelstijlen zonder dat ingredient!

Muziek: David Bowie – “Thursdays Child”

maandag, oktober 15th, 2007

songtekst

Witte tovenares

donderdag, oktober 11th, 2007

Xan heeft een mooie heks. Zwart met sterretjes en een beetje rood. En het kriebelde, kriebelde en ik vraag me af waarom ik er mee wilde modderen… Volgens mij ben ik betoverd….

Witte tovenares

detail

detail2