Archive for april, 2007

Bij de aanschaf van mijn helicopter

maandag, april 30th, 2007

Al sinds ik een klein mg-tje was droomde ik van een helicopter. Op latere leeftijd vulde ik zelfs een bon in. Een bon van ’s lands luchtmacht waardoor ik informatie kreeg over hoe ik daar helicopterpiloot zou kunnen worden. Ik paste destijds prima in de lijst van eisen maar van een echte sollicitatie is het nooit gekomen. Soms spijt mij dat nog. Het verlangen en de bewondering bleef echter wel en regelmatige ontmoetingen met fraaie exemplaren droegen bij aan de instandhouding ervan.

Afgelopen week was het dan zover. Ik zag hem staan en was verkocht. Niets zou mij nog weerhouden van de aanschaf van mijn eerste helicopter. Toch had ik er zo mijn bedenkingen bij: Zou ik wel in staat zijn om er mee te vliegen? Was ik inmiddels niet te oud geworden? Mijn reflexen te traag? Na ampel beraad besloot ik gewoon om het te doen. Zoals ik al zei: niets en niemand hield mij nog tegen en zo heb ik hem gekocht.

Ik kan u vertellen: de eerste vlucht was alles wat ik ervan verwachte. Met kippevel bediende ik de stuurknuppels en steeg ik op. Nog wat onwennig draaide ik wat rondjes en stelde de trim bij. Dit was gaaf! Dit had ik al veel eerder moeten doen! Ik landde mijn wentelwiek voorzichtig op het landingsplatform. Keek of alles nog in orde was en besloot nog een rondje te maken…

Het was alsof de duivel er mee speelde, of was ik overmoedig geworden? Terwijl ik opsteeg greep een windvlaag de helicopter. Ramp! Zo waaide mijn nieuwe speeltje ‘hoppa’ de dakgoot in!! Buiten het bereik van de afstandsbesturing. Ik kon er niet meer bij. Slechts een grote trap zou mij kunnen helpen en die had ik niet! Zo heeft hij daar twee dagen gelegen en hoopte ik dat het niet zou gaan regenen. Gisteren had ik eindelijk een trap en met wankele benen ging ik naar boven. Zou hij er nog liggen? Immers, kouwtjes slepen van alles mee naar hun nest. Mijn eerste greep was raak, daar was mijn helicopter! Uiterst gelukkig klom ik de trap af… Vandaag zou ik weer vliegen!!

Helicopter
(c) Ikke

Zomers muziekje: David Lee Roth – “California Girls”

zondag, april 29th, 2007

Kwaliteitsbeheer… (kuch)

zondag, april 29th, 2007

Er valt altijd wel iets te verbeteren. Zo miste mijn logje de optie om een e-mailtje te krijgen als er een reactie volgde na of op je eigen reactie. Iets wat bij bijvoorbeeld de punt-nl logs standaard is. Niet getreurd, een noeste gebruiker van WordPress heeft een plug-in gemaakt. En die heb ik nu! Vandaar vanaf vandaag even een vinkje zetten als je graag geinformeerd wilt worden als andere reacties volgen. Toch weer een kleine verbetering dacht ik zo.

New and improved

Omdat ik omhoog keek… (:/)

zaterdag, april 28th, 2007
maantje.jpg
© Ikke

Droog

zaterdag, april 28th, 2007
pak melk
Het was 29-04 Het is nog steeds 29-04
“Negenentwintig april tweeduizendenzeven” is toch een stuk langer.

Hebben ze dan niets geleerd van “Hier openen”?

Irrie…

vrijdag, april 27th, 2007

U kent Marc ondertussen vast wel. Marc is die jongen die een auto gaat “kopen”. Een ruime auto, “voor als we uit spelen met de jongens”. De Marc die zich door zijn “vriend” een te dure, te grote okassie in laat praten die betaald wordt met veel te duur geleend geld. Die Marc.
Noem het vergezocht, noem het een te overdreven complottheorie, maar die Marc die heeft wel van dat haar. Van dat zwarte krulletjes haar. En van die ogen. Net als die andere Marc, de Marc van de spelletjes waarbij je veel geld kan winnen. Geld waarmee je van alles kan kopen.

Het is mij iets te toevallig: een bijna look-a-like die ook nog Marc heet. Gebruik maken van een onbewuste link die de kijker maakt naar het “feel-good”-gevoel van een bekende tv-persoon? Zeg het maar…

MKE

Nu we toch bezig zijn: krijg je ook zoveel energie van die ene energieverkoper? Die heeft een nieuw spotje gemaakt. Daar moest natuurlijk een muziekje onder. Een “catchy” muziekje dat de kijker niet meer uit zijn/haar hoofd kan krijgen. Nou heeft de jongste bediende een leuk muziekje ontdekt…
en zo komt het muziekje wat de gemiddelde internetter kent van “het meisje met de prei” en dat later nog eens heftig verkracht is door een ringtoonboer (het muziekje dan hoor, alhoewel het meisje er ook niet beter uit is gaan zien in die versie) weer terug in ons hoofd. Help!

Voor de liefhebbers: Levan Polka door Loituma Klikken op eigen risico!
En denk nou niet dat ze maar wat aan lalala-en, het nummer heeft een echte songtekst! (nr.10)

Ik blijf voorlopig met tomeloze energie aan de prei denken als ik dat muziekje hoor… 🙂