Archive for oktober, 2006

Vrouw krabt kat (omdat poes aanleiding geeft tot verwarring)

dinsdag, oktober 31st, 2006

Ok, ok, je kan koffiedik kijken of theeblaadjes lezen. Maar als je koffiedik kunt lezen ben je dan net zo geloofwaardig? Of heb je dan andere normen en waarden, uh, waarden en normen… Nou ja, in ieder geval hebben nu 642.000 kijkers sinds gisteren van “koffiedik lezen” gehoord.

Het is misschien koffiedik kijken maar dat is toch een aardige bron om de start van de verandering van een gezegde mee te beginnen!

Bakkie pleur

Verkiezingskoorts

dinsdag, oktober 31st, 2006
er valt zoveel te kiezen...
(c) Ikke
De verkiezingskoorts heeft keihard toegeslagen. Gelukkig ben ik inge-ent. Toch even dit plaatje… 1 poster op een verder leeg bord. De plakker van deze club is zeer ordelijk. Netjes in de hoek precies tegen het randje.
Uiterst links dus…

Herfst

maandag, oktober 30th, 2006
conferentieplek voor kabouters?
(c) Ikke

Bladenblazers

maandag, oktober 30th, 2006

Mannen in oranje pakken ruimen de rommel van de herfst op. Bladenblazers verstoren wreed de stilte van het vallend blad dat snel de bladenzuiger in wordt gezogen. Bladenblazer, bladenzuiger, het lijkt alsof de herfst niet gezien mag worden.

herfst

Boek

maandag, oktober 30th, 2006

Er is een boek waaraan je al van ruime afstand kan zien wat voor boek het is. In verschillende maten, van handzaam tot niet te tillen. Wat het boek verraad zijn de kleuren van de omslag. Zwart, vaal rood of vaal groen. Soms met een gouden symbooltje, soms met een titel uit 1 woord.

Ik moest wachten en terwijl ik een kopje thee haalde zag ik het liggen. Op een hoekje van de tafel zonder stoelen. Vaal rood. Ik liep met mijn thee naar de tafel. Parkeerde mijn kopje naast het boekje op de tafel en liep weer weg om een stoel te pakken. Terug, ging ik zitten met mijn thee. Net naast het vaal rode boekje. Het wachten zou nog wel een half uur duren.

Het boekje was van het handzame type, zo op te pakken, zo open te slaan. Ik dronk mijn thee en keek naar mijn mede wachtenden. Zou ik het boekje pakken? Zo maar, en op een willekeurige bladzij openslaan? Zoals “Het boek met antwoord op alle vragen”? Kijken welke wijsheid mij wachtte? Ik knabbelde wat aan het koekje bij de thee. Waarom niet? Waarom wel? Angst? Uitdaging?

De wachtende voor mij ging naar binnen. Ik stond op. Het boek bleef gesloten op het hoekje liggen… Ik was aan de beurt.

bijbel

Muziek: Chemical Brothers – “Out of Control”

zaterdag, oktober 28th, 2006
https://www.youtube.com/watch?v=pzCqqkrB2vU
Songtekst