Archive for juli, 2006

Slecht ondergoed

zondag, juli 30th, 2006

De Haarlemse Honkbalweek. Nederland deed het goed. Spannend tegen Cuba, VS door de gehaktmolen. Leuk om te zien.

Raar is wel dat een hoop honkballers last hebben van een slechte onderbroek. Regelmatig moet “het zaakje” even rechtgelegd worden. Of is het toch wat anders? Moet een honkballer zichzelf regelmatig van zijn eigen mannelijkheid overtuigen? Is er sprake van een exhibitionistische trend? Zo van: Kijk eens wat ik heb? Is het een beledigend gebaar naar de tegenstander? Hangt er nog een druppie aan? Worden ze zo opgewonden van het spelletje dat ie even tot de orde moet worden geroepen? Michael Jackson aspiraties? Gewoon jeuk?
Ik wil het niet weten! Er zal vast een zinnige psychologische verklaring voor zijn. Google hielp me in ieder geval niet. Ik houd het maar op een slechte onderbroek. Tip voor honkballers: bij het eerste de beste warenhuis zijn goede, en voor de gelegenheid elastische, shorts te koop! Doe je best!

meppen, niet krabben!

Dealer

zondag, juli 30th, 2006

Ik ben voor het handhaven van de postbode. Handhaving tegen alle vooruitgang in. Ik wil brieven blijven krijgen, zelfs rekeningen! En natuurlijk de reclame voor de erotische catalogus met verrassingscadeau!

1 postbode is ook genoeg. Geen “vrije-markt-postbodes” die op een vreemd tijdstip hun waar door de brievenbus duwen. Onbetrouwbaar en ongewenst. Mijn brievenbus mag niet onteerd worden.

E-mail is leuk. Inzicht in je rekening online ook nog wel. Maar alsjeblieft… laten we vasthouden aan de postbode. Die levert namelijk een onontbeerlijke grondstof…..

vliegtuug

(klik plaatje)

Nog even over oud nieuws

zondag, juli 30th, 2006

Shell heeft de hoogste kwartaalwinst ooit “dankzij de hoge olieprijzen”.

Ik volg het even niet:

Je concureert met de laagste prijzen. Als de prijs van de grondstof stijgt komt je marge onder druk. Je verdient, bij een gelijke prijs, dus minder. Als je je marge hetzelfde houdt dan gaat je prijs omhoog. Prima. Blijft dan toch nog je afzet gelijk dan blijft ook je winst gelijk.

Mogelijk kan je de productiekosten verlagen. Ook mooi. Dan roep je dus dat de hoge olieprijs je dwingt om de prijs te verhogen. En vergroot op die manier je marge. Dan maak je inderdaad winst dankzij de hoge olieprijzen. Geen woord gelogen.

Het klopt allemaal en toch raken ze me kwijt. Blijf ik achter met een rare bijsmaak. Ik moet het maar gewoon toegeven… ik ben te dom voor olie-economie.

The one that got away

zondag, juli 30th, 2006
perfect model met innerlijke schoonheid...
(c) Ikke

Absolute winnar

zondag, juli 30th, 2006

…en dat is geen typefout!

De kop van de afgelopen tijd:

“Pedofiel netwerk opgerold”

Diep, diep schaamrood voor de hoofdredacteur die dat op zijn geweten heeft!!

Boos

zondag, juli 30th, 2006

Natuurlijk hebben we met zijn allen gekozen. Natuurlijk is het mijn eigen schuld. Weer een bedrijf (!) dat verpicht is om mijn gegevens te ondersteunen met een kopie identificatiebewijs omdat ze anders hun dienst niet meer aan mij mogen leveren. Ik doe al jaren zaken met ze. Ik heb, dacht ik, mijn proeve van betrouwbaarheid wel afgelegd. Het is ook niet aan het bedrijf te wijten…

De kosten die het bedrijf (lees: al dat soort dienstverleners) hiervoor moet maken zullen ongetwijfeld op mij, de klant verhaald worden. Daarvan word ik maar een beetje boos.

Boos word ik omdat ik niks anders kan doen dan weer kiezen en hopen dat het niet erger wordt. Dat we niet nog meer miljarden gaan uitgeven om iedereen “onder controle” te brengen in plaats van miljoenen om de slechteriken te vangen.

ff absorberen maar weer.... ook een doekje?