Archive for the 'Loeki' Category

Trina

zaterdag, december 8th, 2007
Met een schaamteloze Loeki-alert!

Trina

Dit is Trina. Trina is mijn “deamon”. Mijn dierlijke begeleider. Trina is een Gibbon en heeft natuurlijk allerlei mooie eigenschappen die overeenkomen met de mijne. Ik zal ze u niet vertellen.

Uw eigen bijpassende “deamon” vinden doet u via de site van de film “The golden compass” een film die nu al niet meer bij mij kapot kan… Nicole Kidman, weet u wel! 🙂 Daarnaast een schitterende song van Kate Bush.

https://www.youtube.com/watch?v=6-jOEb0rN3Q

Lyra

Gaan zien dus… in de bioscoop, u weet wel met een heel groot doek, laat u overweldigen!

Laat u nog even weten wie/wat uw “Deamon” is?

Waar is de hond?

dinsdag, november 27th, 2007

Nee, ik ben niet op zoek naar Marjon of Maurice! Ik ben op zoek naar de hond die achter de frisbee aan rent die 1 van die leuke dames in de reclame van 2 samengaande telefoonmaatschappijen uit het water pakt en weggooit. En de hond rent… Een mooie sterke reclame met mooie (beeld)choreografie. Bovendien zit er een mooi muzieknummer achter. Ik denk: dat heet “Live wires”, “Levende lijnen”. Mooi en toepasselijk. Niet dus.
Het nummer blijkt “Guide me Home” te heten en is gemaakt door Buster Cottam. Klikt u vooral hier om het hele nummer te horen en de songtekst te lezen!!

Maar dat van die hond… dat is toch jammer…

Formule 1 humor

zondag, september 9th, 2007

Als je weet dat Hammilton en Alonso in hetzelde Formule 1 team rijden. Als je weet dat ze hele grote concurenten van elkaar zijn. Als je weet dat ze zelfs een beetje lelijk tegen elkaar hebben gedaan…. Dan is kan je wel zeggen dat dit filmpje er perfect op in speelt!! (loeki-alert!)

https://www.youtube.com/watch?v=5C0I7Ef4gQI

Die blonde meneer in de sauna dat is de mogelijk lachende derde: Hakkinen.

Hoe sensueel kan een robot zijn.

dinsdag, september 4th, 2007

Houterig voetballende, moeizaam lopende machientjes. Verbazingwekkend. Vragen… waar komt toch de drang vandaan om robots te maken die op ons lijken? Te maken naar ons evenbeeld…

Pas onlangs zag ik een reclame van onze eigen grote lampenbouwer, die inmiddels ons allemaal aan de koffiepads heeft geholpen, voor een scheermachientje voor mannen. Daarin doen ze het eventjes voor. Zo zou het er uit moeten zien! (Loeki-alert!)

O, wat een mooie beelden. Pure lust! Ik zou er zo 1 willen hebben… zo’n robot dan!!! 🙂 Elke ochtend een sensuele scheersessie! Ik droom maar verder…

Ik moest echter ook meteen aan iets anders denken. De videoclip van Bjork – “All is full of Love”. Zouden ze die ook gezien hebben??

Bloederige burendag

dinsdag, augustus 21st, 2007

Een koffiemerk probeert 15 september (o droefenis!) uit te roepen tot burendag. Een mooie dame zingt een leuk liedje over hoe gezellig het is om je buren te kennen en er eens op bezoek te zijn terwijl ze ondertussen door de coniferenheggen van de ene tuin naar de andere tuin loopt. Iedereen blij verrast. Zou ik ook zijn als een mooie meid zingend mijn tuintje in kwam.

Ik vraag mij af in welke wereld deze reclamemakers leven. Natuurlijk koffie staat voor gezelligheid. Rust en tijd voor je zelf. Een klein beetje oud hollandsch. Stap nu de eerste de beste Vinex-wijk binnen en kijk hoe de mensen hun tuin inrichten. Als eerste worden 2 houten schuttingen geplaatst! Links en rechts. Claim je domein! Een hok achter het huis. Een heg is werk, is snoeien, kost tijd. Zelfs in de oude wijken is vaak het eerste wat een nieuwe bewoner doet: heg slopen, schutting er in. (en natuurlijk de hele tuin betegelen) Niks geen contact met de buren! Ja, over de helft van de kosten…

Nee, in werkelijkheid komt dat zingende meisje niet ver met haar burendag. Die klapt bij de eerste noot al vol met haar neus tegen een doe-het-zelfschutting.

Bamm! Bloedneus…

kafje

Eed of belofte, de notaris weet het niet…

woensdag, juni 20th, 2007

Vanavond zag ik hem weer: de reclame voor de “Notaris”. Behoorde vroeger de notaris tot de notabelen met een eerzaam beroep, tegenwoordig zijn ze commercieel. Ik vind dat jammer maar goed, de tijd hobbelt door en we scharen het onder de noemer van vooruitgang.

Waarvoor heb je een notaris nodig? Ze komen onder andere om de hoek kijken bij testamenten, samenlevingscontracten en bij het kopen van een huis. Natuurlijk doen ze nog veel meer interessante dingen. Vrijwel al die dingen zijn verbonden met een belangrijke stap in een mensenleven. Belangrijke dingen die nauwkeurigheid vereisen.

Nu hebben ze deze reclame. Onder stemmige muziek maken toga’s zich klaar om iemand “in te zweren” en een dame maakt zich klaar om dat te gaan doen. Als de ceremonie begint valt de onvermijdelijke laatkomer binnen. (Is dat de komische noot?) Het filmpje heet “Dat beloof ik!”

De eerste gesproken woorden: “Als notaris zweer ik…”. De dame beantwoord de formule met “Dat beloof ik!”. Filmpje!

Nu zijn de waarschuwingen bij het afleggen van een eed niet van de lucht! Een plechtig moment, maak geen fouten! Dan nog zijn er mensen die zeggen “Zo waarlijk helpe mij God allemachtig!”

Er zijn in dit soort gevallen twee keuzes: de eed (“Zo waarlijk helpe mij God almachtig”) als u in god gelooft, de belofte (“Dat beloof ik”) als u dat niet of anders doet. U mag gelukkig zelf kiezen. Volgens mij bestaan er geen mengelmoesje van die twee en aangezien het best wel een serieuze zaak is moet je daar zorgvuldig mee zijn. Zeker als notaris. U begrijpt, er ging iets kriebelen bij mij na het zien van deze reclame en niet alleen omdat mijn tenen zich er van kromden.

Volgens Van Dale is zweren: “een eed of eden afleggen”. Wat is dan een eed afleggen? Van Dale:“plechtige verzekering onder aanroeping van God, dat men de waarheid spreekt of een belofte zal nakomen”. Volgens mij heb je dus als je zweert, God nodig!

Conclusie: Zolang de dame “dat beloof ik” roept legt ze de belofte af en zouden de eerste gesproken woorden “Als notaris beloof ik…” moeten zijn!

Ach…. u zal het waarschijnlijk allemaal een worst zijn, zolang u de erfenis maar krijgt! 😉

sjiek